Fa tojás tartóval és hengeres kirakó

6 000 Ft

Ezek a gyönyörű, letisztult, lágy vonalvezetésű, természetes anyagból készült, tanúsítvánnyal ellátott fa játékok a gyermek első 3D kirakójátékai lehetnek. A csípőfogás és a tenyérfogás fontos mérföldkövek a finommotoros készségek fejlődésében. A Montessori inspirálta fa tojás és tartó, valamint a fogantyúval ellátott henger segít a babának a különböző fogásminták fejlesztésében.

A fa tojást és tartót körülbelül 4-9 hónap közötti korban célszerű bevezetni. A gyermek megtanulja a tenyerével megfogni a tojást (radiális tenyérfogás) 6 hónapos kor körül és kiemelni a tartóból, valamint visszatenni azt a tartóba.

A fogantyúval ellátott hengert akkor szokták bevezetni, amikor a gyermeknek már koordináltabb kézmozdulatai vannak, precízebben használja a fogóujjait, láthatóan felcsipeget dolgokat a hüvelyk-, mutató-, néha középső ujja segítségével. Ez általában 8-9 hónapos kor körül jellemző. Ez a tevékenység fejleszti a koncentrációs és finommotorikus készségeit, ezen belül is kiemelten a kéz és az ujjak finom-motorikus mozgását, ujjak mozgatását, lazítását, összehangoltságát, ami később akár az íráselőkészítésben is szerepet fog játszani.

  • Készleten

Ajánlott korosztály: 4-13 hónapos kor között

Termékkategória: Játékáru

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Szállítási lehetőségek:

Elfogyott

Kategória: Cikkszám: M11

Leírás

  • A termék tisztítása: a fa alapvetően természetes antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, így a baktériumok sem tapadnak meg annyira rajta, mint egy műanyag játékon, ezért javasolt csak néhány hetente megtisztítani. Természetesen ha leesik, koszos lesz, akkor nyugodtan gyakrabban is. Mi az ecetes-vizes oldatot javasoljuk, mert annál természetesebb nincsen, mégpedig úgy, hogy egy pici ecetet keverünk meleg vízbe (, ha szeretnénk egy kis mosogatószert is csepegtethetünk bele). Majd bepermetezzük vele a játékot (fontos, hogy ne áztassuk el a fát, mert felszívja a vizet és tönkremegy, illetve a fa természeténél fogva elkezdhet gombásodni). Aztán áttöröljük egy tiszta, meleg vizes ruhával és hagyjuk megszáradni.
  • A játékhoz tartozik egy oktató kisfüzet, ami a csomagban lévő kártyán szereplő QR kóddal letölthető. De mit is tartalmaz? Az oktató kisfüzet fejlődési területekre van lebontva és azon belül is egy rövid leírás a fejlődési területről, majd hozzá konkrét öteletek/ gyakorlatok, hogy az adott fejlődési területet, hogyan lehet fejleszteni a megvásárolt játékkal.
  • Számunkra a legfontosabb, hogy valós és hiteles információt adjunk tovább, ezért a játékhoz tartozó oktató kisfüzetet AMI diplomás Montessori pedagógus lektorálta.
  • Fa: magas színvonalú és minőségi bükkfa és juharfa.
  • A termék megfelel az EN71 biztonsági és minőségi szabványoknak (európai játékszabvány) és rendelkezik CE jelzéssel.
  • Méret: fa tojás tartóval: 6 x 6 x 7,5 cm, henger fogantyúval: 6 x 6 x 7 cm

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 12 × 12 × 14.5 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fa tojás tartóval és hengeres kirakó” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése

Ez is érdekelhet…