Nagy kör puzzle

2 490 Ft

A kirakók/ puzzle-k klasszikus Montessori eszközök, amelyek nagyszerűen támogatják a finommotoros készségek fejlődését. A letisztult, lágy vonalvezetésű, természetes anyagból készült Montessori kirakók fókuszba helyezik az elsajátítandó készséget, ezáltal kielégítik gyermeked belső fejlődési igényeit.:

  • Kielégíti gyermeked rend iránti igényét. Maria Montessori szerint a rend elengedhetetlen a gyermek fejlődéséhez. Ez a rend iránti igény az élet első 3 évében csúcsosodik ki, és gyermeked 5-6 éves kora körül sajátítja el.
  • Erősíti a szem-kéz koordinációt. A szem-kéz koordináció egy összetett kognitív képesség, amihez szükségünk van, hogy egyesítsük a vizuális és a motorikus képességeinket, lehetővé téve, hogy a kezünket a szemünk által kapott vizuális stimuláció vezérelje.
  • Igénybe veszi, min a nagymotoros-, mind a finommotoros készségeket. A gyermekednek határozottan és megfelelő irányítással kell megfognia a kirakó fogantyúját, hogy a helyére tegye a különböző alakokat.
  • Fejleszti az önkorrekciót. Ezek a különböző alakú kirakók azonnali visszajelzést adnak gyermekednek arról, hogy helyesen végzi-e el a feladatot vagy sem. Egy felnőtt interakciója nem szükséges ahhoz, hogy gyermeked megállapítsa, hogy helyesen végezte-e el a ’feladatot’. A gyermeked azonnal látni fogja, hogy valami „helyes” vagy „helytelen”.

Ajánlott korosztály: 6-14 hónapos kor között

Termékkategória: Játékáru

Várható szállítási idő: Feladás minden hétfőn, onnantól számítva 1-3 munkanap

Szállítási lehetőségek:

Elfogyott

Értesítést szeretnél, amint a termék újra elérhető lesz?

Kategória: Cikkszám: D3-4

Leírás

Kutatások kimutatták, hogy azok a gyermekek, akik korán erős ‘térbeli készségeket’ fejlesztenek ki, felnőve jobb eredményeket produkálnak az olyan feladatokban, ahol ezeket a térbeli készségeket kell használni, például a térképek, grafikonok és diagramok olvasásában. Ezért IS érdemes a kirakós játékokat már babakorban bevezetni, amikor már a fejlődő finommotoros készségeik készen állnak erre.

Milyenek legyenek az első kirakók babakorban?
Mindegyik kirakó egyetlen formát különítsen el, és minden egyes darab egy kis ‘fogantyút’ biztosíton a kivételre, majd visszahelyezésre. A színes illusztrációkhoz hasonló zavaró tényezőktől mentes kirakók koncentrációra ösztönöznek, és segítenek a kisgyermeknek az adott feladatra összpontosítani.
A kirakók, miközben fokozzák a gyermek kognitív fejlődését, a finom és a durva motoros készségeket is megdolgoztatják. A gyermeknek határozottan és irányítással kell megfognia a ‘fogantyút’, hogy a darabot a helyére tegye, így gyakorolhatja a motoros tervezést (átgondolja, hogyan használja a testét egy cél eléréséhez), a problémamegoldást és a térérzékelést. A kihívásoknak ez a kombinációja teszi a kirakókat olyan hasznossá és szórakoztatóvá a gyermekek számára.
  • A termék tisztítása: nedves törlőkendővel.
  • A játékhoz tartozik egy oktató kisfüzet, ami a csomagban lévő kártyán szereplő QR kóddal letölthető. De mit is tartalmaz? Az oktató kisfüzet fejlődési területekre van lebontva és azon belül is egy rövid leírás a fejlődési területről, majd hozzá konkrét öteletek/ gyakorlatok, hogy az adott fejlődési területet, hogyan lehet fejleszteni a megvásárolt játékkal.
  • Számunkra a legfontosabb, hogy valós és hiteles információt adjunk tovább, ezért a játékhoz tartozó oktató kisfüzetet hozzáértő szakember (kognitív pszichológus) lektorálta.
  • Anyag: bükkfa.
  • A termék megfelel az EN71 biztonsági és minőségi szabványoknak (európai játékszabvány) és rendelkezik CE jelzéssel.
  • Méret: 12 x 12 x 1 cm

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 12 × 1 × 12 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nagy kör puzzle” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése