Játék kendő babáknak

2 750 Ft

A kendővel való játék szuper szenzoros tevékenység, amely minden korosztály számára hasznos lehet. A gyermek fejlődésének minden korszakában vannak olyan kendős játékok, amelyek segíthetik a gyermek fejlődését a következő fejlődési mérföldkő elérésében.

 • Vizuális stimuláció nyújt
 • Érzékszervi fejlődésben játszik szerepet – A kendő könnyű, légies mozgása megragadja a csecsemő figyelmét és segíti érintésérzéke fejlődését.
 • Fejleszti finommotors készségeit – Azzal, hogy a csecsemő megtanulja megfogni a kendőt, fejleszti a finommotoros képességeit, felkészülve arra, hogy megtanuljon labdát, zsírkrétát, később pedig ceruzát fog.
 • Segít a tárgyállandóság megértésében
 • A test középvonalának keresztezését ösztönzi- Ahogy a gyermek suhint és mozgatja a kendőjét balról jobbra, és váltogatja a jobb és bal kezét, megtanulja, hogyan keresztezze a teste középvonalát, ami az olvasás és az írás előtti alapvető készség.
 • Fejleszti a gyermek szenzomotoros rendszerét
 • Stimulálja a gyermek vestibuláris rendszerét, amely az egyensúlyt és a koordinációt szabályozó rendszer

Ajánlott korosztály: 0-36 hónapos kor között

Termékkategória: Játékáru

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Szállítási lehetőségek:

Készleten

Kategória: Cikkszám: M26

Leírás

Ahhoz, hogy megértsük, miért és hogyan hasznosak a játék kendővel játszott játékok, fontos, hogy megértsük a gyermeki fejlődés két fő axiómáját. Először is, csecsemőként a gyermekek az érzékszerveiken keresztül kezdik megismerni az őket körülvevő világot. Másodszor, ahogy érnek, a gyerekek a mozgás és a felfedezés révén tanulnak. Mivel a kendők színesek, tapinthatóak, könnyen megfoghatóak és szórakoztató a manipulálásuk, nem meglepő, hogy a kendővel történő játék olyan vonzó – és olyan hasznos – a gyermekek számára!

Néhány konkrétum, hogyan támogatja a különböző készségek fejlődését:

 • Amikor a kendk mozognak, a baba látóérzékét stimulálja, így a szemével elkezdi követni a sálat. A csecsemő tapintási érzéke hasonlóan aktiválódik, amikor a kendő a bőréhez ér.
 • Azzal, hogy a csecsemő megtanulja megfogni a kendőt, fejleszti a finommotoros képességeit, felkészülve arra, hogy megtanuljon labdát, zsírkrétát, később pedig ceruzát fogni.
 • A kendőkkel való kukucskálós játékok fejlesztik a tárgyállandóság megértését(, ami azt jelenti, hogy egy tárgy akkor is létezik, ha átmenetileg nem látható). Ez a készség különösen fontos lesz a későbbieknek, amikor a gyermekek megtanulják, hogyan váljanak el szüleiktől/ gondozóiktól. Ahogy megtanulják a tárgyállandóságot, megértik, hogy a szobát vagy az otthont ideiglenesen elhagyó szülő vagy gondozó még mindig létezik, és vissza fog térni.
 • Ahogy a gyermek suhint és mozgatja a kendőjét balról jobbra, és váltogatja a jobb és bal kezét, megtanulja, hogyan keresztezze a teste középvonalát, ami az olvasás és az írás előtti alapvető készség. A test középvonalának keresztezésére való képesség a későbbi hangszertanulás sikeréhez is elengedhetetlen.
 • Azzal, hogy a gyermek egy kendővel manipulál, hogy felfelé vagy lefelé, oldalra, körbe-körbe, nyolcas alakban és számos más irányban és mintában mozogjon, elsajátítja a kinesztetikus tudatosságot (a tudatalatti érzékelését annak, hogy milyen érzés, amikor egy tárgy bizonyos  módon mozog) és fejleszti a szenzomotoros rendszerét. Mindkettő előfeltétele a kognitív tanulásnak. Amikor például egy gyermek a levegőbe dobja a kendőjét, megtanulja a karja felemelésének és a kendő levegőbe eresztésének mechanikáját. Azt is felfedezi, hogyan mozog a sál, miközben lebeg lefelé a földre.
 • A természetben található tárgyak (állatok, fák, levelek, eső, hó stb.) utánzásával és a kendővel való szabad mozgással a gyermek felfedezi a kendő és a teste mozgásának számos bonyolult és árnyalt módját. Ezek az egyszerű de nagyszerű játékok stimulálják a gyermek vestibuláris rendszerét, amely az egyensúlyt és a koordinációt szabályozó rendszer. Emellett fantáziadús és kreatív játékban is részt vesz.
 • A termék tisztítása: kézi mosással.
 • A játékhoz tartozik egy oktató kisfüzet, ami a csomagban lévő kártyán szereplő QR kóddal letölthető. De mit is tartalmaz? Az oktató kisfüzet fejlődési területekre van lebontva és azon belül is egy rövid leírás a fejlődési területről, majd hozzá konkrét öteletek/ gyakorlatok, hogy az adott fejlődési területet, hogyan lehet fejleszteni a megvásárolt játékkal.
 • Anyag: 100% poliészter.
 • A termék megfelel az EN71 biztonsági és minőségi szabványoknak (európai játékszabvány) és rendelkezik CE jelzéssel.
 • Méret: 60 x 60  cm

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 60 × 60 × 1 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Játék kendő babáknak” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése