A BabaBoz célja, hogy minél többet tudjunk a gyermekek fejlődéséről, hogy ezáltal a legmegfelelőbb játékokat tudjuk nyújtani nekik.

Tudjuk, hogy az első évek nehezek és embert próbálók tudnak lenni és mi, mint szülők elveszettnek érezhetjük magunkat. Pontosan ezért hoztuk létre a Bababoz-t, hogy segítsünk a szülőknek magabiztosnak érezni magukat. Termékeink számos kutatás eredményein alapulnak és azzal az egyszerű, tiszta céllal lettek létrehozva, hogy pontosan olyanok legyenek, amelyekre a gyermekeknek szükségük van az egyes fejlődési időszakokban.

BabaBoz.hu alapítója Bányai-Sztrik Ramóna
BabaBoz alapítója Bányai-Sztrik Ramóna

Honnan indult?

Külföldi tanulmányaim során számos olyan céget láttam, amik nem csak játékokat árulnak, hanem olyan eszközöket, amik valóban lefedik és támogatják a gyermekek egyes fejlődési szakaszait. Mivel mindig is szerettem a gyermekeket és sok időt töltöttem velük, egyre jobban elkezdett érdekelni a gyermekfejlesztés, gyermekfejlődés és az, hogy mi minden történik az első években. Így bukkantam rá számos külföldi tanulmányra, disszertációra, amik mind arról számoltak be, hogy milyen kritikus az első három év az agyi fejlődés szempontjából. Megtanultam, hogy az emberi agynak körülbelül 100 milliárd idegsejtje van, amelyek mind jelen vannak születéskor, de kevés kapcsolat van közöttük. A csecsemők agya egy bonyolult kommunikációs hálózat felépítésével fejlődik. Ezen hálózat felépítését a gyermekek tapasztalatai alkotják az élet első éveiben. Ezen korai fejlesztési tapasztalatok azonban nem csak önmagunkban történnek, hanem létre kell hozni őket.

Hogyan folytatódott?

Amikor hazaköltöztem Magyarországra elkezdtem keresni itthon a lehetőségeket és a vállalkozásokat, amik a korai fejlődéssel foglalkoznak, ezt támogatják. Hamar rá kellett azonban jönnöm, hogy kevés olyan termékre tudok rábukkani a magyar piacon, amik valóban azt adják a gyermekeknek, amikre szükségük van. Ezt a felismerésemet az EuroFound is kimutatta. Nyilvánosságra hozták, hogy Magyarországon a szülőségre való felkészítés nagyon alacsony színvonalú, ami annyit jelent, hogy nagyon kevés energiát fordítunk arra, hogy a szülők megfelelő információkkal rendelkezzenek a gyermeknevelést illetően. Így eltökélt célommá vált, hogy megosszam a szülőkkel a külföldi kutatások eredményeit a gyermekfejlesztésről, ezzel is támogatva őket, hogy magabiztosakká váljanak a gyermeknevelésben és megkapják mindazt az információt ezen a téren, amire valójában szükségük van. Itt azonban nem akartam megállni, hiszen a hasznos és valódi fejlesztésre alkalmas játékok hiánya ezzel nem oldódott meg. Így másfél éves kutatás és tesztelés után sikerült ezt is megoldani és büszkén mondhatom, hogy termékeink nem csak szívvel, de a legnagyobb tudással is készültek, hogy pontosan olyan játékok legyenek, amikre a gyermekeknek szükségük van!

DSC09771
pexels-anna-shvets-5710752

Beszállítóink

Termékeink egy része a nemzetközileg is jól ismert Hape gyárában készülnek. Ez azért is tölt el minket nagy örömmel, mert olyan játékokat tudunk így nyújtani, melyeknek a minőségük kifogástalan és csakis bevizsgált anyagokat tartalmaznak.

 

Termékeink kisebb része pedig az egyik legnagyobb Montessori eszközöket és játékokat gyártó Leaderjoy gyárában készülnek, szintén a legkiválóbb alapanyagokból.

 

Minden termékünk rendelkezik CE jelzéssel és a legszigorúbb előírásoknak megfelelnek!

Varga Dénes
2 éves kislány édesapukája

„Először nem értettem, hogy a feleségem miért ennyire lelkes a honlap láttán, de amikor megjöttek a játékok és láttam a minőségüket, illetve azt, ahogy a kislányunk játszik vele már megértettem.”

Nagy Réka
2 gyermekes édesanya

„Nagyon örülök, hogy már Magyarországon is lehet kapni ezeket a Montessori módszer által inspirált játékokat. Eddig sajnos külföldről kellett őket rendelnem, de így nem csak egy magyar vállalkozást támogathatok, hanem még kedvezőbben és gyorsabban hozzá tudok jutni ezekhez a játékokhoz.”

Tóth Zsuzsi
6 hónapos kisfiú édesanyja

„Őszintén engem az extra füzet fogott meg, amit a játékokkal küldenek. Ilyet még nem láttam ezelőtt. Végre nem csak egy terméket kapok, hanem vele együtt minden szükséges információt. Eddig mindig kerestem játékötleteket a neten, mikor már kifogytunk a lehetőségekből, de így mindent kézhez kapok rögtön. Mindenkinek csak ajánlani tudom!”