A BabaBoz célja, hogy minél többet tudjunk a gyermekek fejlődéséről, hogy ezáltal a legmegfelelőbb játékokat tudjuk nyújtani nekik.

Tudjuk, hogy az első évek nehezek és embert próbálók tudnak lenni és mi, mint szülők elveszettnek érezhetjük magunkat. Pontosan ezért hoztuk létre a Bababoz-t, hogy segítsünk a szülőknek magabiztosnak érezni magukat. Termékeink számos kutatás eredményein alapulnak és azzal az egyszerű, tiszta céllal lettek létrehozva, hogy pontosan olyanok legyenek, amelyekre a gyermekeknek szükségük van az egyes fejlődési időszakokban.

BabaBoz.hu alapítója Bányai-Sztrik Ramóna
BabaBoz alapítója Bányai-Sztrik Ramóna

Honnan indult?

Külföldi tanulmányaim során számos olyan céget láttam, amik nem csak játékokat árulnak, hanem olyan eszközöket, amik valóban lefedik és támogatják a gyermekek egyes fejlődési szakaszait. Mivel mindig is szerettem a gyermekeket és sok időt töltöttem velük, egyre jobban elkezdett érdekelni a gyermekfejlesztés, gyermekfejlődés és az, hogy mi minden történik az első években. Így bukkantam rá számos külföldi tanulmányra, disszertációra, amik mind arról számoltak be, hogy milyen kritikus az első három év az agyi fejlődés szempontjából. Megtanultam, hogy az emberi agynak körülbelül 100 milliárd idegsejtje van, amelyek mind jelen vannak születéskor, de kevés kapcsolat van közöttük. A csecsemők agya egy bonyolult kommunikációs hálózat felépítésével fejlődik. Ezen hálózat felépítését a gyermekek tapasztalatai alkotják az élet első éveiben. Ezen korai fejlesztési tapasztalatok azonban nem csak önmagunkban történnek, hanem létre kell hozni őket.

Hogyan folytatódott?

Amikor hazaköltöztem Magyarországra elkezdtem keresni itthon a lehetőségeket és a vállalkozásokat, amik a korai fejlődéssel foglalkoznak, ezt támogatják. Hamar rá kellett azonban jönnöm, hogy kevés olyan termékre tudok rábukkani a magyar piacon, amik valóban azt adják a gyermekeknek, amikre szükségük van. Ezt a felismerésemet az EuroFound is kimutatta. Nyilvánosságra hozták, hogy Magyarországon a szülőségre való felkészítés nagyon alacsony színvonalú, ami annyit jelent, hogy nagyon kevés energiát fordítunk arra, hogy a szülők megfelelő információkkal rendelkezzenek a gyermeknevelést illetően. Így eltökélt célommá vált, hogy megosszam a szülőkkel a külföldi kutatások eredményeit a gyermekfejlesztésről, ezzel is támogatva őket, hogy magabiztosakká váljanak a gyermeknevelésben és megkapják mindazt az információt ezen a téren, amire valójában szükségük van. Itt azonban nem akartam megállni, hiszen a hasznos és valódi fejlesztésre alkalmas játékok hiánya ezzel nem oldódott meg. Így másfél éves kutatás és tesztelés után sikerült ezt is megoldani és büszkén mondhatom, hogy termékeink nem csak szívvel, de a legnagyobb tudással is készültek, hogy pontosan olyan játékok legyenek, amikre a gyermekeknek szükségük van!

DSC09771
pexels-anna-shvets-5710752

Felhasznált alapanyagok

Számunkra a legfontosabb, hogy a legkisebbek biztonságos környezetben tudjanak fejlődni, így az alapanyagokat is ehhez mérten választjuk ki.

Fa: B/BB minőségű nyír rétegelt lemez. A B/BB minőség kifejezetten magas elvárások kielégítéséhez megfelelő, így tudunk nektek kimagasló minőségű játékokat nyújtani. Az első B azt jelenti, hogy a rétegelt lemez B oldala gyakorlatilag hibamentes, míg a BB oldalra jellemzőek a javítófolttal történő felületi korrekciók. A minőség mellett azonban nagyon fontos az, hogy időtálló legyen, pont ezért készülnek a termékek nyírfából, hiszen a nyírfának kiemelkedő a nagy rugalmassága és szívóssága, tehát az ütő-hajító szilárdsága.

Ragasztó: német vízbázisú ragasztó, ami ellenáll a nedvességnek, illetve teljes mértékben megfelel a DIN EN 204 szerinti D3/D4 követelményeinek.

Olaj: termékeink paraffin olajjal vannak kezelve, ami segít a fa megóvásában, ellenállóbbá teszi a kosszal és a nedvességgel szemben is, így növeli a játékok élettartalmát. A paraffin olaj környezetbarát ásványolaj, ami felületkezelő anyag a faiparban, ami színtelen, szagtalan, íztelen és hipoallergén.

Festék: vizes-diszperziós fénylakk, amely alkalmas fa-gyermekjátékok bevonására. A lakk megfelel a 2009/48/EK, EN 71-3:2019, MSZ EN 71-9 2B, 2C, 2D, 2I.

Varga Dénes
2 éves kislány édesapukája

“Először nem értettem, hogy a feleségem miért ennyire lelkes a honlap láttán, de amikor megjöttek a játékok és láttam a minőségüket, illetve azt, ahogy a kislányunk játszik vele már megértettem.”

Nagy Réka
2 gyermekes édesanya

“Nagyon örülök, hogy már Magyarországon is lehet kapni ezeket a Montessori módszer által inspirált játékokat. Eddig sajnos külföldről kellett őket rendelnem, de így nem csak egy magyar vállalkozást támogathatok, hanem még kedvezőbben és gyorsabban hozzá tudok jutni ezekhez a játékokhoz.”

Tóth Zsuzsi
6 hónapos kisfiú édesanyja

“Őszintén engem az extra füzet fogott meg, amit a játékokkal küldenek. Ilyet még nem láttam ezelőtt. Végre nem csak egy terméket kapok, hanem vele együtt minden szükséges információt. Eddig mindig kerestem játékötleteket a neten, mikor már kifogytunk a lehetőségekből, de így mindent kézhez kapok rögtön. Mindenkinek csak ajánlani tudom!”